Bezoek Atelier / Winkel

Bezoek Atelier / Winkel

Voor een kennismaking met onze producten;hier kunt u een afspraak maken voor een bezoek.

Een afspraak kunt u maken door ons te bellen 0031-(0)313-415044 of te mailen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hartjes & Stötzer presenteren een nieuwe collectie hoogwaardig en duurzaam textiel en vertellen over het ontstaan.

Iedereen is van harte welkom!

Hier kun je kennis maken met alles wat in de ateliers ontstaat. Onderdeel daarvan is een unieke collectie textiel, waaronder eigen ontwerpen vertaald in zuiver linnen en wol. Geproduceerd met aandacht en respect voor mens en natuur.
Aangeboden worden o.a.: dekens, bed en tafellinnen, sjaals, kimono’s, gordijnen, keuken- en badkamertextiel.
Op inspirerende wijze zullen John en Andrea u laten zien dat hun werk een schitterende basis kan vormen voor de meest bijzondere en persoonlijke cadeaus.

Keramiek

Keramiek

De aangeboden cursussen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Het werken aan technische perfectie en het beheersen van het materiaal is even belangrijk als het ontwikkelen van een ‘eigen verhaal’. Aan de hand van voorbeelden (uit boeken, dia’s etc.) wordt gepraat over de verschillende manieren van werken. Aan de opdrachten die ik geef kan ieder zijn eigen invulling geven. Het belangrijkste van deze cursus is het plezier hebben in het werken met klei.

Werkplaats : De cursus wordt gegeven in  mijn atelier. In de zomer kan er eventueel ook buiten gewerkt worden. Het atelier is sfeervol en groot. Er zijn grote ovens aanwezig en een ruim assortiment van verschillende soorten klei, engobes en glazuren.

Enkele gedachten over mijn werkwijze:

Het is heel bijzonder, vind ik, om iets te kunnen vertellen, niet in woorden, maar op een andere manier. - In het begin weet ik vaak nog niet precies wat het zal worden. Tijdens het werken groei ik er naar toe om mijn vorm duidelijkheid te geven. Het mooie van het materiaal ‘klei’ is, dat je de tijd hebt om tot keuzes te komen. - Figuratief of abstract? Hoe werk je? Dat is niet belangrijk. Het gaat om het ‘eigen verhaal’ en hoe je dat vertelt. - Mijn functie is het helpen bewust maken van wat je doet met het materiaal en het vinden van je persoonlijke uitdrukkingsvorm. Het is heel belangrijk te durven kiezen, te leren over drempels te stappen en te praten over je werk. Dan kun je naar huis gaan met iets waar je een goed gevoel over hebt. 

Cursussen Keramiek

Start maandag 23 januari 2017

Cursus voor volwassenen en jongeren vanaf 15 jaar


Start maandag 23 januari 2017

middag van 14.00-16.30 uur

avond   van 19.30-22.00 uur

Kosten voor 12 lessen zijn: € 250,- excl. materiaalkosten.
Losse les op afspraak mogelijk: kosten € 24,- excl.materiaalkosten

Docente:

Andrea Stötzer

  • kunstenaar ruimtelijke vormgeving en docente handvaardigheid 
  • kreeg haar opleiding aan de Hogeschool voor Beeldende Kunsten te Arnhem 
  • ontving de Burgemeester de Bruin-prijs 1990 van de Gemeente Rheden.

Werkplaats:

De cursus wordt gegeven in mijn atelier. In de zomer kan er eventueel ook buiten gewerkt worden.  

 Het materiaal voor deze cursus is aanwezig, evenals een oven,een platenwals en andere gereedschappen.

Op afspraak:

Voor groepen (min.4 tot max 15 personen) kunnen workshops gegeven worden.
Workshop:halve dag van 3 uur tot 6 uur

Onderwerp en kosten in overleg.

Workshops

Workshop Keramiek voor volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar

winter 2017:vrije vormen,tegels,porselein-kleuren, inlegwerk

individuele begeleiding

Max. 9 deelnemers

Materiaal en oven zijn aanwezig.

februari-maart 2017: zaterdag 25 - zaterdag 11 maart - zatererdag 25 maart

Kosten workshops:
kinderen en studenten
- 1 dagdeel van 3 uur in overleg mogelijk € 18,- incl. materiaal

- per dag van 11-17 uur € 30,- incl. lunch en materiaalkosten

volwassenen
- per dag van 11-17 uur € 60,- incl. lunch en excl. materiaalkosten

speciale groepsaanbiedingen voor volwassenen met kinderen:
In overleg kan een apart lesprogramma worden samengesteld.
Kosten op aanvraag.

Masterclass

individuele coaching en werkbespreking  - op aanvraag
De kosten voor een werkbespreking ; 1e gesprek 30min gratis- vervolg 30minuten €35,-  1uur € 60,-
Voor mensen die een keuze gemaakt hebben voor de keramiek; die het eigen verhaal verder willen ontwikkelen  en omzetten.Ondersteuning in continuiteit en het zelfstandig werken thuis.

Proefles en intake gesprek op afspraak!

Achtergrondinformatie over technieken keramiek

Technieken en mogelijkheden

Vrije vormen - Schilderen op keramiek - Abstract/figuratief - Gebruiksvoorwerpen - Engobes, glazuren, majolica - Raku stoken

De workshop keramiek wordt gegeven in het atelier van Andrea Stötzer. Er is een groot assortiment glazuren, engobes, kleurstoffen, majolica en andere opglazuurverven. Er is een groot assortiment klei in verschillende soorten en kleuren. Er zijn twee ovens aanwezig. De mogelijkheid bestaat om groot werk te maken. Er is een klei wals aanwezig om plaatwerk te kunnen maken.

Workshop Keramiek

Tijdens een workshop werk je een hele dag aan een bepaald werkstuk. Hierdoor is het mogelijk intensief en geconcentreerd aan een object te werken en b.v. ingewikkelde of grotere werkstukken te vervaardigen.  Denk bijvoorbeeld aan objecten voor een bepaalde plaats, zoals tuinobjecten, tegelplateaus of waterobjecten. Er worden meerdere keramiektechnieken aangeboden tijdens de workshops.

Aan elke workshop kunnen maximaal 9 mensen deelnemen.

Andrea Stötzer | Spoorstraat 20 | 6953 BX Dieren 0313-415044 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Grafiek

Grafische Technieken

De cursussen en workshops worden gegeven door John Hartjes, beeldend kunstenaar, graficus en schilder. Hij is gespecialiseerd in grafische technieken en beoefent deze sinds 1984. De grafiekwerkplaats is ingericht om aan zes deelnemers per cursus of workshop plaats te bieden. Hierdoor is individuele begeleiding mogelijk.

De aangeboden cursus en workshop zijn geschikt voor beginners en gevorderden.

Tijdens de cursus of workshop kunt U vertrouwd raken met een van de grafische technieken die hierboven worden beschreven en zo leren een diepdruk-beelddrager te vervaardigen en deze af te drukken. Het werken aan technische perfectie en het beheersen van het materiaal is even belangrijk als het ontwikkelen van een “eigen handschrift”.

Cursussen

start - maandag 23 januari 2017

lessen geschikt voor beginners en gevorderden

individuele begeleiding

voor volwassenen en jongeren vanaf 15 jaar

ochtend 10.00 - 12.30 uur

middag  14.30 - 16.30 uur

avond    19.30 - 22.00 uur

 max.6 deelnemers

Kosten -  12 lessen € 295, - excl.materiaalkosten

losse les in overleg kosten 27,50 per les excl. materiaalkosten

Workshops

Grafiek - hoog en diepdruktechnieken;

droge naald, lijnets, etsaquatint, linosnede, monotyp

workshop is geschikt voor beginners en gevorderden

Workshop GRAFIEK  2017 voor volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar

van 11.00-17.00 uur Max 6 deelnemers

Kosten:

volwassenen per dag €60,- incl. lunch excl.materiaalkosten

jongeren per dag €30,- incl.lunch en incl. materiaalkosten - 1 dagdeel van 3 uur in overleg mogelijk € 18,- incl. materiaal

Workshopdagen winter 2017:

zaterdag 25 februari – zaterdag- 11maart- zaterdag 25 maart


kinderen - "Sjors creatief" - groep 6-7 en 8

Tekenen en grafische druktechnieken

Max 6 deelnemers

1 dagdeel van 11.00 -13.00 uur € 12,--

Agenda:

Februari     - Zaterdag 4 /11/18

Maart         - Zaterdag 11/18/25

April          - Zaterdag 01/08/15

September  - Zaterdag 16/23/30

Oktober      - Zaterdag 07/14/21

November   - Zaterdag 04/11/18

1 dagdeel van 3 uur in overleg mogelijk € 18,- incl. materiaal

Max 6 deelnemers

speciale groepsaanbiedingen voor volwassenen met kinderen:

In overleg kan een apart lesprogramma worden samengesteld.
Kosten op aanvraag.

John Hartjes, beeldend kunstenaar, is gespecialiseerd in grafische technieken. In zijn professioneel ingerichte atelier aan de Spoorstraat 20 in Dieren zijn alle benodigde materialen aanwezig, inclusief een grote drukpers. Dit maakt een grote variëteit in werkstukken mogelijk Hoogdruk en diepdruk zijn twee technieken die tijdens de workshop beoefend worden. Nieuw is dat het nu ook mogelijk is de lijnetstechniek te beoefenen. Een diepdruktechniek waarbij een plaat met een etsmiddel wordt bewerkt. Dit middel werkt in op het metaal, daardoor ontstaan er verdiepingen: de geëtste lijn. Door de individuele begeleiding is de workshop geschikt voor beginners en gevorderden.

Grafiekwerkplaats John Hartjes | Spoorstraat 20 - 6953 BX - Dieren  Telefoon 0313 415360 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Achtergrondinformatie over Grafische Technieken

Lijnets Techniek waarbij een plaat met zuur wordt bewerkt, het zuur kan inwerken op het metaal, er ontstaan daardoor verdiepingen de geëtste lijn.- de zogenaamde lijnets. Vlakken die niet geëtst mogen worden worden afgedekt met een etsgrond. Deze dient als beschermlaag tegen het zuur. Bij een lijnets teken je door de afdekgrond heen. Een kundige etser zal in fasen genuanceerde effecten weten te bereiken. Het etsmiddel vreet het metaal weg daar waar getekend is- daar waar het metaal bloot gelegd is. Na eenmaal bijten zijn dus alle lijnen even diep. Drukt men nu de plaat af, dan zouden ze alle ook even krachtig op de afdruk komen. Om verscheidenheid van licht en donker te bereiken, zal daarom de etser thans de lijnen, die hij zo wil houden, met opgeloste etsgrond zorgvuldig dichtpenselen, en daarna de vloeistof ten tweede male laten bijten. Zo maakt de etser vijf, zes of meer graduele verschillen. De droge naald Met een scherp gereedschap maakt U groeven dan wel krassen in een metalen plaat. Krassen en groeven vormen de tekening.  Tezamen met de afdruk hiervan wordt dit als geheel genoemd: de droge naald. Specifiek hiervoor is dat door het krassen er bramen ontstaan naast de groef. Wanneer van zo een lijn gedrukt wordt ontstaat hierdoor een mooie wollige fluweelzwarte lijn. De kartondruk De kartondruk is een variant op de droge naald. Met rondpuntig gereedschap wordt de lijn in het karton gedrukt. Waarna er een afdruk van gemaakt kan worden.