cur keramiek1484div 0838werkfoto keramiek2013Keramiekglazuren van tegelsKeramiek werkplaatscur keramiek0023keramiekcursusPICT6384

   
   

Keramiek

De aangeboden cursussen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Het werken aan technische perfectie en het beheersen van het materiaal is even belangrijk als het ontwikkelen van een ‘eigen verhaal’. Aan de hand van voorbeelden (uit boeken, dia’s etc.) wordt gepraat over de verschillende manieren van werken. Aan de opdrachten die ik geef kan ieder zijn eigen invulling geven. Het belangrijkste van deze cursus is het plezier hebben in het werken met klei.

Werkplaats : De cursus wordt gegeven in  mijn atelier. In de zomer kan er eventueel ook buiten gewerkt worden. Het atelier is sfeervol en groot. Er zijn grote ovens aanwezig en een ruim assortiment van verschillende soorten klei, engobes en glazuren.

Enkele gedachten over mijn werkwijze:

Het is heel bijzonder, vind ik, om iets te kunnen vertellen, niet in woorden, maar op een andere manier. - In het begin weet ik vaak nog niet precies wat het zal worden. Tijdens het werken groei ik er naar toe om mijn vorm duidelijkheid te geven. Het mooie van het materiaal ‘klei’ is, dat je de tijd hebt om tot keuzes te komen. - Figuratief of abstract? Hoe werk je? Dat is niet belangrijk. Het gaat om het ‘eigen verhaal’ en hoe je dat vertelt. - Mijn functie is het helpen bewust maken van wat je doet met het materiaal en het vinden van je persoonlijke uitdrukkingsvorm. Het is heel belangrijk te durven kiezen, te leren over drempels te stappen en te praten over je werk. Dan kun je naar huis gaan met iets waar je een goed gevoel over hebt. 

Cursussen Keramiek

Start donderdag 28 januari 2016

Cursus voor volwassenen en jongeren vanaf 15 jaar

ochtend van 10-12.30 uur 

middag van 14.00-16.30 uur

avond   van 19.30-22.00 uur

Kosten voor 13 lessen zijn: € 260,- excl. materiaalkosten.
Losse les op afspraak mogelijk: kosten € 24,- excl.materiaalkosten

Docente:

Andrea Stötzer

  • kunstenaar ruimtelijke vormgeving en docente handvaardigheid 
  • kreeg haar opleiding aan de Hogeschool voor Beeldende Kunsten te Arnhem 
  • ontving de Burgemeester de Bruin-prijs 1990 van de Gemeente Rheden.

Werkplaats:

De cursus wordt gegeven in mijn atelier. In de zomer kan er eventueel ook buiten gewerkt worden.                     Het materiaal voor deze cursus is aanwezig, evenals een oven.

Op afspraak:

Voor groepen (min.4 tot max 15 personen) kunnen workshops gegeven worden.
Workshop:halve dag van 3 uur tot 6 uur

Onderwerp en kosten in overleg.

Workshops

Workshop Keramiek voor volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar

vrije vormen,tegels,porselein-kleuren, inlegwerk- introductie japanse Raku

individuele begeleiding

Max. 9 deelnemers

Materiaal en oven zijn aanwezig.

januari 2016: zondag 10 - donderdag 14 januari 

Kosten zomerworkshops:
kinderen en studenten
- 1 dagdeel van 3 uur in overleg mogelijk € 18,- incl. materiaal

volwassenen
- per dag van 11-17 uur € 60,- incl. lunch en excl. materiaalkosten
- 3 dagen van 11-17 uur € 150,- incl. lunch en excl. materiaalkosten
- 1 dagdeel van 3 uur in overleg mogelijk € 30,- excl. materiaal

speciale groepsaanbiedingen voor volwassenen met kinderen:
In overleg kan een apart lesprogramma worden samengesteld.
Kosten op aanvraag.

Masterclass

individuele coaching en werkbespreking  - op aanvraag

van 10.30 uur – 17.00 uur
De kosten voor een "losse" Masterlesdag is € 90,- incl."huiswerkbegeleiding".
Voor mensen die een keuze gemaakt hebben voor de keramiek; die het eigen verhaal verder willen ontwikkelen  en omzetten.Ondersteuning in continuiteit en het zelfstandig werken thuis.

Proefles en intake gesprek op afspraak!

Achtergrondinformatie over technieken keramiek

Technieken en mogelijkheden

Vrije vormen - Schilderen op keramiek - Abstract/figuratief - Gebruiksvoorwerpen - Engobes, glazuren, majolica - Raku stoken

De workshop keramiek wordt gegeven in het atelier van Andrea Stötzer. Er is een groot assortiment glazuren, engobes, kleurstoffen, majolica en andere opglazuurverven. Er is een groot assortiment klei in verschillende soorten en kleuren. Er zijn twee ovens aanwezig. De mogelijkheid bestaat om groot werk te maken. Er is een klei wals aanwezig om plaatwerk te kunnen maken.

Workshop Keramiek

Tijdens een workshop werk je een hele dag aan een bepaald werkstuk. Hierdoor is het mogelijk intensief en geconcentreerd aan een object te werken en b.v. ingewikkelde of grotere werkstukken te vervaardigen.  Denk bijvoorbeeld aan objecten voor een bepaalde plaats, zoals tuinobjecten, tegelplateaus of waterobjecten. Er worden meerdere keramiektechnieken aangeboden tijdens de workshops.

Aan elke workshop kunnen maximaal 9 mensen deelnemen.

Andrea Stötzer | Spoorstraat 20 | 6953 BX Dieren 0313-415044 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.